Eureka!

Ja, dat is oud-Grieks voor Horeca! Dat komt zo…

Ik was ernstig teleurgesteld toen mij het bericht bereikte, dat de meiden van het café beneden de zaak weer van de hand wilden doen. De uiterste consequentie daarvan is namelijk dat ik ook op zon- en feestdagen straks niet meer mag lachen en zingen (of anderszins geluid maken) van mijn vrouw, omdat dochterlief wederom full-time op bed ligt.

De mare indachtig dat onze dochter in de kroeg volledig in haar element lijkt, heb ik zelfs even met de gedachte gespeeld om het café zélf over te nemen. Haha! Tja, een kat in nood…
Afijn, toen ik haar in mijn enthousiasme vroeg of ze dat wílde – haar inkomen zou exponentieel gaan stijgen du moment dat ze full-time zou kunnen gaan werken, rekende ik haar voor, zodat ze niet meer financieel afhankelijk was – zette ze me meteen nogal afgemeten op mijn plaats door te waarschuwen, dat ze “niets met voedselbereiding te maken” wilde hebben, en dat ze geen trek had in dít, en dat ze zús verdomde te doen… en zo voorts.

Nu weet iedereen die weleens met Werving & Selectie te maken heeft (gehad), dat men nooit en te nimmer iemand moet aannemen die vooraf al allemaal mitsen en maren heeft. Kortom, ik zag het lijk drijven!
En iedereen weet trouwens ook – hetgeen ikzelf dus héél eventjes vergeten was – dat men nooit en te nimmer iets voor anderen moet doen, zónder zich eerst in gemoede af te vragen of men zulks zélf wel wil, eigenlijk!

Vóórdat ik er erg in had, stond ik niettemin de keuken van het café te monsteren…
Wat zegt u?
De ruimte voor “voedselbereiding”, ja! Haha!
Nou, deze jongen zou er zijn kónt nog niet kunnen keren, zag ik ras. Bovendien hing de enorme roestvrijstalen afzuigkap op ooghoogte…
Ja, “Lekker!”, inderdaad! Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar deze jongen heeft zo z’n ondergrenzen als het gaat om afzuigen…
Hè?
Nee, niet op ooghoogte, nee! No way, José!
Alles zou eruit gesloopt moeten worden, zoveel was mij duidelijk!
Toen ik ook nog vernam dat de uitbaatsters een exorbitant bedrag voor de keukeninventaris wilden vangen, was ik opeens heel snel klaar.

Meer tijd werd me trouwens ook niet gegund, want ze vónden deze week warempel een kandidaat die met alle eisen instemde…

Dit vind je misschien ook leuk...