What the f…

Portugal is het land van de drie FFF. Fado, Fátima en…
Hè?
Nee, dáár waren jullie even te voorbarig! Toegegeven, het is een katholiek land maar… “futbol” wilde ik zeggen (met Braziliaanse tongval uit te spreken als “foetsjiebol”).

Dat zeg ik nu wel, maar dat moet ik meteen een beetje relativeren…
Want, men houdt niet echt van “foetsjiebol”, men houdt van zijn favoriete clúb. Dus, als iemand aanhanger van Sporting is, dan kijkt hij alléén naar voetbal op t.v., als Sporting één van de twee spelende elftallen is. Voor adepten van de andere club uit Lissabon, Benfica, en die van Porto geldt hetzelfde, met dien verstande (vanzelfsprekend) dat één van beide elftallen Benfica respectievelijk Porto moet zijn.
Hollanders wijken in die zin af. Men moge supporter zijn van één van De Grote Drie in Nederland, Ajax, Feijenoord of… ehh, Heerenveen, dat neemt geenszins weg dat we er lékker voor gaan zitten als – pak ‘m beet! – Barcelona vs. Manchester United uitgezonden wordt.

Met andere woorden, de kroeg zat helemaal vol afgelopen dinsdag tijdens Zweden – Portugal mét… Hollanders! De schaarse Portugees ging tijdens de rust naar huis, éven uit de wind zitten van dat “foetsjiebol”-gekke volkje…

Dit vind je misschien ook leuk...