To blog or not to blog…

Hoe ben ik HIER nou terechtgekomen?

Waarom begin je niet een blog, vroegen vrienden me regelmatig.
Omdat deze andigibeet geen benul heeft, waar of hoe-d-ie dat doen moet, luidde gedurig mijn antwoord.
Rol ik warempel vorig jaar toch zomaar onbedoeld in een blog op wwww.volvo850forum.nl…

Dat begon met een technische vraag over mijn zojuist aangeschafte autootje. Maar omdat de moderators van die site mijn huis-tuin-en-keuken-geneuzel (wegens mijn volstrekt ontoereikende vocabulaire op het technische vlak) onmogelijk serieus konden blijven nemen, werd ik dra verbannen naar de webdagboekpagina en… voilá, Tiago had een blog! Hoe een herkauwer een langoor vangt!
Daar mocht ik voor de vuist weg neuzelen zoveel ik maar wou, werd me verzekerd.
Nou, dát hebben ze geweten!
Het merkwaardige was dat ik nog lezers trok ook, vooral als ik effe niks te melden had! Haha! Merkwaardig, maar… wel leuk!

Wat ik hier nu doe?
Kijken of ook niet-Volvorijders zo merkwaardig zijn, vermoed ik…

Als ik de kraakheldere adviezen van Pim Janszen op www.blogbeginnen.com niet verhaspeld heb, dan kan het maar zo zijn dat over enkele seconden de eerste bijdrage op mijn eigen (mag ik dat zo zeggen?) site verschijnt. Maar als u me vraagt of ik er vertrouwen in heb, dat dit wondertje zich aanstonds daadwerkelijk gaat voltrekken….
Nou, nee!

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Otto schreef:

  Weet je wat ik nou zo leuk vindt aan deze blog? Ik heb geen idee wat een blog is. Nou ja, je schrijft stukjes, maar wat nou blog is. Of is dat het? Maar ja, net zo goed als dat ik niet weet wat facebook is of twotter, twitter of weet ik veel. Ja, facebook heeft vrienden geloof ik. Als je op een melding via je e-mail reageert (maakt inhoudelijk niet uit hoe) dan ben je vriend, schijnt het … een treurige bedoening is niet voor te stellen. Maar ja, daar ben ik ook een nuchtere molleboon voor. Je begrijpt, ik heb het niet zo met al die computerdingen. Het voegt niks toe. Ook al beweren miljoenen anders. Ja, je bent de hele dag bezig met die flauwekul en je barst van de vrienden en zo. computer en al zijn toepassingen zijn slechts hulpmiddeltjes. De inhoud daar gaat het om. En dat gaat nog altijd beter met een goed glas wijn face-to-face. Ook weer zoiets, trap ik in mij eigen valkuil. het moet weer zonodig in het engels, terwijl ik toch echt een andere taal spreek en schrijf. Maar hoe dan ook: ga door met je blog. Ik ga voor de inhoud. En daar moet ik vaak om lachen, soms ben ik ontroerd dan weer moet ik even naar de vierkante meter. Kortom, tekst die er toe doet.
  Nou Jaap, genoeg gewauwel. We spreken elkaar,
  Otto

  • Tiago schreef:

   Ach, ik weet ‘t eigenlijk ook niet, Otto!
   Gaandeweg kreeg ik ook de indruk dat een blog iets is waarmee ondernemers hun negotie aanprijzen. Nou ben ik in mijn leven voor veel uitgemaakt, zoals jij weet, maar “ondernemer”… díe hadden we nog niet gehad!
   Als je doelt op de oorsprong van het woord, dáárover heb ik toevallig iets opgepikt…
   Het komt van het woord weblog. Dat woord hoef ik niet uit te leggen. Een grapjas trok het woord ooit uit elkaar tot “we blog” (“we bloggen” zouden wij zeggen) en zo ontstond het (werk)woord “(to) blog”.
   Facebook heeft mij ook nog niet kunnen overtuigen en Twotter heb ik alleen van horen zeggen…
   Weet je wat het is, jongen, je bent… ehhh, we zijn gewoon een ouwe lul.

 2. otto schreef:

  Ik zit er nou al een week mee, tiago. We zijn een ouwe lul. Ik hoor dat vaker de laatste tijd. Ik bedoel je bent 55 en dan al in die categorie. Ja, 55+, die ouwe zakken van vroeger die waren 55 en vooral oud, maar ik eh wij toch niet, jongeman. Als het wel zo is tiago, laat het mij weten, want nog zo’n worsteling, een week lang: het is niet te verdragen. Van Wilma heb ik begrepen dat het niet waar is, maar die hanteert ook andere criteria, geloof ik. En zij heeft altijd gelijk, zoals ook nu!?

  • Tiago schreef:

   Dat ligt eraan, met wie je je vergelijkt…
   Met andere woorden, alles is relatief, goede vriend! Vergelijk je je met bijvoorbeeld onze topcineast Manoel Cândido Pinto de Oliveira…. ja, dan ben je… eh, zijn we nog broekjes. Maar… vergelijk je je met 99,99% der mensheid die vóór ons leefden… tja, dan mag het een wonder heten dat we nog droog overkomen als we aandrang voelen, en zónder looprek!

 3. otto schreef:

  Nee, ik denk altijd aan PP. Zij is de plastic jeugdigheid zelve. Ik trek mij er aan op. En nou geen flauwe gedachtes, he. Ik ben bloedserieus. As usual.
  Maar goed, nog even terugkomend op dit blog. Wat levert het op. De vraag stellen is hem beantwoorden. Have fun, of niet dan. Ouwe mannen die verlangen naar “God mag weten wat”. Zolang we dat blijven doen blijven we jong, zei de dominee!
  Groeten en een kus voor je liefde.

 4. Tiago schreef:

  Wat het oplevert?
  Geen ruk natuurlijk! Je weet ik heb slechts enkele vaardigheden: ik kan een beetje tekenen, ik ken driehonderdduizend (Engelse, Franse, Portugese, Spaanse, Duitse, Nederlandse, Friese) liedjes uit mijn hoofd, ik lul verscheidene talen vloeiend en… ik schrijf graag.
  Kortom, talenten die in de grotemensenwereld geen doden aan de zijk… eh, geen ruk opleveren. Ik ben niet voor niks uit de ratrace verstoten!

  Tot mijn schande moet ik toegeven dat het leven buiten de “Matrix” me uitstekend bevalt. De enige zorg blijft: Wat… als het geld straks op is?
  Wat zeg je? Luxezorgen?
  Haha, dat is misschien waar, maar… het talent om mijn vaardigheden in klinkende munt om te zetten, zou niettemin welkom zijn.

  Maar je hebt gelijk (zoals gewoonlijk): Deze blog is vermoedelijk niet meer dan een beetje… (intellectuele) zelfbevrediging. Haha!
  ROCK ‘N’ ROLL!!!

 5. otto schreef:

  Wist je trouwens, dat ik sinds kort ook een tablet heb. Nee, niet die kloredingen die ik de hele dag doorslik, maar zo ééntje die jij ook hebt. Wat een ontdekkingsreis, zo’n apparaat. Ik was onze zeer gewaardeerde vriend, eddie al eens in de Mediamarkt tegengekomen. Hij is inmiddels expert, want hij heeft al die nieuwe snufjes in huis, zoals dat bij hem heb gezien. Maar goed, allereerst hoe typ je iets. Nou ja, na lang zoeken en met je vinger drukken vond ik iets. Die vinger vond ik wel erg. En dan bedoel ikonethisch praktisch. Voel je hem. Dus ik terug naar de winkel. Nou, jongeman zei het verkopertje, daar voor is een stick ook handig. Ik dacht eerst ben je er zo één? Nee, het bleek gelukkig iets anders en sindsdien sla ik me een ongeluk. Toen de kinderen het zagen keken ze meewarig aan. Dat doe je toch niet! Dat is niet in, hip of beter gezegd niet cool en vet. Zo ben ik weer een dikke oue lul, Jaap. Tips?
  Oh ja, verzonden vanaf mijn Samsung tablet2. Stoer, hé?

 6. otto schreef:

  Sorry voor de typfouten. Ik sla nog wel eens mis!

  • Tiago schreef:

   Maakt niet uit! Dat gebeurt mij ook! Wat nog erger is… mijn iPad bedenkt steeds zelf wat ik wil typen, dus… soms, als ik mijn verhaal teruglees, dan slaat het als Kut op Dirk… zeg “ik ben Kissinger” of zoiets.

   Wat nóg erger is dat ik deze, mijn eigen site negen van de tien keer niet kan bereiken, terwijl jullie ginder daarmee geen enkel probleem lijken te hebben. Ben ik mooi klaar mee!

 7. otto schreef:

  Ja, wij hebben zelfs glasvezel. Ze adverteren er zich een ongeluk mee. Inmiddels blijkt dat het zeer dunne kabeltje vaak hapert. Aangezien onze vrienden van de KPN hoofd-aandeelhouder zijn, moet je met die tent bellen. Ik kan je verzekeren dat je dan vele hartverzakkingen verder bent. Of die mafiabende is domweg niet bereikbaar of ze weten niet wat ze moeten of nog erger doen toezeggingen die never nooit worden nagekomen. Nou gloort hoop aan de horizon, want de meest vermogende mens op deze aardkloot, ene Carlos Slim wil deze ballentent opkopen. Dat lost veel op, want hij zal ongetwijfeld de zaak naar de kliten helpen en zijn we voor eeuwig verlost van KPN.
  Ik weet nog toen ik in Veendam werkte en het mobilfoonverkeer eruit lag ik naar Johan Tuinenga sprintte en riep hoeveel uur dit nog ging duren. Hij zij droog: 6 weken. Nou ken ik Johan. Die loopt de hele dag met een tas humor rond. Dus ik zeg tegen hem: even serieus, Johan. Nee, het was echt waar. Je MOCHT een storingsverzoek indienen en dan hopen dat je binnen 6 weken geholpen werd. Ik weet niet meer wat ik allemaal geroepen heb, maar ook dit keer ongetwijfeld woorden die een verrijkijng voor het nationaal dictee zouden zijn. Nou ja, zo heb ik privé ook de nodige shit met die mafiabende gehad, maar uiteindelijk heb ik een andere provider en heb alle KPN-kabels het huis uitgeropt. Zelfs etiketten of welke uitingen dan ook moesten er aan geloven. Inmiddels lach ik me de penis uit de pantalon bij al die klojo’s die problemen hebben. Hadden ze maar naar me moeten luisteren. Oh ja, niet dat je denkt hij is gek. Ik sta onder behandeling en mijn therapeut heeft gezegd: gooi het er uit, jongen. Nou dat laat ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen.
  Trouwens, waar lul ik eigenlijk over….

 8. Tiago schreef:

  zich de penis uit de pantalon lachen…
  Díe kende ik nog niet!

  Ach, over de KPN is recentelijk op mijn blog “De Grote Boze Volf” op het Volvo850forum al genoeg geroepen, dus… daar laten we het nu maar even bij…
  Weet je wat het is?
  Het is de vooruitgang!

 9. otto schreef:

  Zo is het maar net, dus we feuten er op los tot we een ons wegen. Ja en dan moet je weten dat ik op verschillende borden zit te koekeloeren. Dat simultaangedoe is een dagtaak. Nou speel ik voornamelijk met dames. Voor hen val ik natuurlijk als een blok. Casanova, die ik ben. Dat er af en toe zich ook een mannelijk individu aandient nemen we op de koop toe. Ik heb het natuurlijk niet over jou, waarde vriend. Maar in mijn harem zal je nooit belanden. Ik moet je teleurstellen. Bij de weg, hoe warm is her daar eigenlijk. Hier wordt het langzamerhand weer ongezellig.

 10. Tiago schreef:

  Ook niet als eunuch?

  Tussen de dertig en vijfendertig. Koud, hè!?

 11. otto schreef:

  Mooi scrabblewoord, maar daar blijft het bij. Hebben we het nog niet over gehad, maar hoe gaat het met dochterlief. Vorderingen? Ik hoop het voor je. Met de kinderen hier gaat het goed. Martje is halverwege haar opleiding tot shrink en Jochem hoopt zijn bachelor filosofie te halen, volgend jaar. Ik heb altijd een moeizame relatie met hem gehad, maar het laatste jaar gaat het goed. Over en weer is er toenadering. Hij heeft onlangs zijn rijbewijs gehaald, dus ritjes maken met hem. Ik heb luiers XXXXL gekocht. Voor mij dan, maar ik moet zeggen tot op heden kan ie na elke rit weer ongeschonden de kast in. Sjoerd zit nog steeds in het groen. Hij werkt bij sociale werkvoorziening, maar ja die staat bij voortduring onder druk. Zwakkeren in de samenleving zijn nou eenmaal een gewillige prooi voor de haagse goegemeente. Vliegtuigjes kopen voor een slordige 5 miljard is bittere noodzaak. God mag weten waarom. Maar mensen aan het werk houden en helpen dat heeft geen of minder prioriteit. Maar ach, wat lul ik eigenlijk,want Nederland is niks anders dan veel andere landen in Europa. Portugal ook, schat ik in? Nou Jaap genoeg gefrustreerd geraaskal. We feuden ons gek. Winnen, daargaan we voor. En anders is het ook OK, kus voor Maria en tot horens.

 12. otto schreef:

  Rui Costa, nooit van gehoord. Maar vanaf vandaag de plaatsvervangende held van zeg: Columbus. Nou niet overdrijven, Otto. OK, Mario Suarez dan. Is dat wat? Staat Portugal nu op zijn kop Jaap of kan het ze werkelijk geen bal schelen. Nederland is al zo klein, maar die zou te klein dan kleiner zijn, kan ik je vertellen. Ik bedoel elk half jaar zie je wel weer de beelden van het EK 88 langskomen. We hebben het over 25 jaar geleden, maar nog steeds … en dan die hemeltergende finale van 74. Hou op, man. Wat een succes en ellende, maar het is allemaal voltooid verleden tijd. We moeten vooruitkijken,maar wie of wat. Ik word lid van de fanclub Rui Costa. Dan heb ik ook wat!