This is (smart) tv, man!

Nou, dat was dus een grote desillusie.

Jezus, wat een ding! Alleen, ze kwamen zonder de soundbar die ik ook besteld had. Ze wisten niet eens wat een soundbar was. Afijn, de televisie deed ‘t… Althans, we hadden beeld, alleen… we hadden geen beeld. Hoe moet ik dat uitleggen? Na alles geprogrammeerd te hebben, stonden we te wachten op beeld van een zender. Dat kwam niet. Sinal insuficiente. Of ik maar even wilde tekenen voor ontvangst. Ja, daag. Ze hadden gezien dat de oude tv wel beeld had. Dus, met een nieuwe tv zónder beeld boerde ik alleen maar achteruit. Toch? Toen ze ook nog eens ongeduldig begonnen te worden, bleven aandringen dat ik moest tekenen en maar een technicus moest laten komen, zei ik dat ik HEN juist de boel liet installeren omdat ik er zelf de ballen verstand van heb, dus: Neem maar weer mee!

Dat hebben ze toen gedaan. Ik moet toegeven dat mijn toenemende doofheid en hun zwaar Braziliaanse tongval ook niet echt bijdroegen aan een vlotte communicatie. 

Denk jij dat je online een klacht kunt indienen bij de elektronicagroothandel? Ze hebben geen e mailadres. Kennelijk onder het motto: Bellen gaat toch veel sneller?

Niet dus. Je moet eerst 10 minuten kutmuziek aanhoren voordat je iemand aan de lijn krijgt, en dan ben je nog drie kwartier bezig met diverse (Braziliaanse) dames die je telkens in de wacht (met kutmuziek) zetten omdat ze ‘even’ iets moeten uitzoeken of ruggespraak houden. 

Mijn verzoek om de levering van de soundbar te combineren met een tweede poging tot aflevering van de tv, vond ik niet onaardig bedacht – zelfs wel voor de hand liggen eigenlijk. Maar dat was onmogelijk, want de tv wordt geleverd door een ander transportbedrijf dan dat welke de soundbar levert. Tja, waarom dingen makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Afijn, ze sturen maandagmiddag een volgende ‘equipa’ met de tv. Hopen dat het dan wel lukt. Wanneer de soundbar volgt, kon ik even niet… eh, volgen. 

Voorlopig zit ik dus naar mijn oude tv te koekeloeren.

Ik wilde net trouwens snooker (Scottish Open) kijken op Eurosport 2. Krijg ik: Qualidade de sinal insuficiente, hahaha. Dus misschien lag het toch niet helemaal aan de nieuwe tv. Weet ik niet. Want waarom doen de andere kanalen het wel op de oude?
Voor de zekerheid toch ook maar een vraag neergelegd bij de tv-signaalboer. Die beloofde dat hij vandaag nog terugbelt. Nou is het een wet van Meden en Perzen in Portugal dat bedrijven die zeggen dat ze terugbellen, niet terugbellen. Maar wat doe je eraan?
On verra!

[wordt vervolgd]

Dit vind je misschien ook leuk...