Poetins verdeel en heers-strategie

Als iemand zich realiseert dat Rusland op mondiaal niveau niets in de melk te brokkelen heeft, dan is het wel de huidige ‘democratisch gekozen’ president van Rusland. De Russische economie is kleiner dan die van de Amerikaanse staat Texas bijvoorbeeld en op militair gebied mag Rusland nog niet eens de veters vastmaken van – pak ‘m beet! – Groot Brittannië.

Tja, en wat doe je dan als je toch die ambitie hebt?

De rest van de wereld terugbrengen tot jouw niveau, tot behapbare brokjes.

Hoe doe je dat?

Men plaatse een Kremlin gremlin – we noemen hem voor het gemak even Boris, teneinde zijn Britse komaf te benadrukken – in het middelpunt van een referendum dat de toekomst van het Europese economische machtsblok kan maken of breken. En, verrek, Brexit hangt als een donkere wolk boven Europa.
Men plaatse een andere (maar eentje met dezelfde kapper) in het Witte Huis teneinde de Verenigde Staten om te dopen in de Verdeelde Staten. En, verdomd, de tegenstellingen in de voormalige(!) Verenigde Staten zijn sinds de Burgeroorlog niet meer zo groot geweest.

Knap werk, Poetin! Slim gebruik ook van sociale media!
Nu China nog…
Toegegeven, je gremlin in het Witte Huis een handelsoorlog met China laten beginnen is een verdomd leuke eerste zet. Petje af!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Cornelis van der Wal schreef:

    Spitich dat jo (hast) net mear ynit Frysk blogge!