Down under

Nou zeg ik er meteen bij, ik heb de zaak niet op de voet gevolgd, maar… mijn boerenverstand zegt me: Ze zoeken op de verkeerde plek!

Ik wil heus wel aannemen, dat men inmiddels onomstotelijk heeft vastgesteld dat vlucht MH370 opzettelijk alle contact verbroken heeft en de piloot goedschiks of kwaadschiks de koers van het toestel gewijzigd heeft.
Maar… wat er bij deze boerenjongen echt níet in wil, is dat iemand vervolgens koers zou hebben willen zetten naar Antarctica… of all places, wetende dat er niet voldoende brandstof aan boord is om dat continent überhaupt te kunnen bereiken.

Maar, nogmaals… Antarctica!?
Hallo!!
Om wat te doen!?
Pinguinnetje barbecuen??

Noem me gek, maar als ik de leiding had, zou ik aan land laten zoeken. Te meer daar de mobieltjes van de passagiers naar verluidt gewoon overgaan.
Kijk, mijn eigen mobieltje staat om de andere dag in de oplader. Dus zo’n mobieltje wil ik ook, eentje die na drie weken in zee nog steeds overgaat, en die tweeduizend mijl ten westen van Australië nog dekking heeft.

Bovendien… moeten mobieltjes niet altijd uitgeschakeld worden aan boord van een vliegtuig?
Met andere woorden, iemand heeft die dingen na neerstorting in zee niet alleen ingeschakeld, maar ze bovendien geregeld in de oplader gezet.
Roept u maar!

Dit vind je misschien ook leuk...