Lock him up!

Kijk, daar had ik nou niet helemaal op gerekend.
Een man die toch een naam heeft hoog te houden als behoedzaam manoeuvrerend, bedachtzaam formulerend politicus-in-hart-en-nieren, valt opeens uit zijn rol en pleegt verraad aan het bloed dat gevloeid is voor vrijheid en democratie.
Daar zijn we mooi klaar mee!
Nou, goed. In de boeien slaan, dunkt me. Zodra Air Force One terug is op de basis. De vraag is even: de gevangenis in of het gekkenhuis?
Hè?
Nee, mij maakt het niets uit – daar hoeven de powers that be zich voor een keer geen zorgen om te maken.

Je gaat me toch zeker niet vertellen dat die Amerikanen gewoon overgaan tot de orde van de dag alsof er niets gebeurd is; dat het opnieuw blijft bij enkele kwinkslagen in de traditie van Jay Leno na het avondnieuws. In dat geval stel ik voor om een hek om het hele land heen te zetten of – beter misschien – een muur. Want voor je het weet zijn die Mexicanen ook zo gek als een deur, zo vlak naast de besmettingshaard…
Briljant? Ikke? Welnee! Heb ik geleerd van Jack Bauer: Close off the perimeter!
Geen idee wat het betekent, maar het werkt altijd… na 24 uur.

Men gaat zich overigens wel afvragen wat die hefboom nou eigenlijk is die Poetin in zijn broekzak heeft. Dat ie een dolle Duitse Dog in een oogopslag kan veranderen in een geil hijgend kutlikkertje. Heeft Trump die Russische hoeren met zijn blote handen gewurgd of zo?
Dat valt toch wel te billijken? Hadden ze maar niet zo moeten zeiken!
Het moet wel iets ergs zijn, want volgens mij is die man de schaamte al een lichtjaar of –tig voorbij.

Over oogopslag gesproken…
Heb je gezien hoe Poetin naar Melania keek? Ze werd meteen per brancard afgevoerd naar Brandwondencentrum Beverwijk. Daar ligt ze nu na te smeulen naast de president van Kroatië die, toen ze juichend opsprong bij een doelpunt tijdens de Wereldbekerfinale, ook een veeg (in gedachten) van de Russische president kreeg. Daar liggen ze nu, allebei met een verkoold inlegkruisje – erg pijnlijk allemaal.
En dat zijn nog goedkeurende blikken, hè! Kun je nagaan wat er gebeurt als ie zijn boze oog indoet en scheel kijkt – die Poetin heeft helemaal geen kruisraketten nodig, joh! He’s the devil in disguise. Oh, yes, he is!

We zijn toch evengoed maar bevoorrecht, hè! Dat we het einde der tijden mogen meemaken. Trump als Zippo in de hand van de schepper die Armageddon mag aansteken. Of Poetin als Soloviev in die van Lucifer. De exegeten moeten maar even uitmaken wie van de twee de eer toekomt het allesverzengende vuur te ontsteken – de Almachtige of Beëlzebub.
En ikke maar steeds denken dat het klimaat ons binnenkort de das om ging doen. Droogte in Zweden, moorddadige hittegolf in Canada, California Burnin’ (de nieuwe hitsingle van The Mamas and the Papas), Japan bedolven onder een vloedgolf recht van boven, en ga zo maar door.

De mogelijkheid dat we met z’n allen stikken in ons plastic wil ik trouwens ook nog even open laten. Laatst nog kwam er een vis aan wal, een walvis. Hij werd geïnterviewd door BBC-verslaggever John Ash (broer van Arthur). Kotsmisselijk word ik ervan, zei de vis, waarna hij de geest gaf.
Tachtig(!) plastic tassen werden er bij sectie uit zijn maag… ehh, gevist. De patholoog-anatoom begreep er niets van: Waaraan zoud ie toch overleden zijn?
En wij maar denken dat het een goed idee was om al dat plastic in zee te flikkeren – ben je ervan af tenminste. Op land opslaan is geen optie, want hoe houd je het gevogelte weg bij vuilstortplaatsen? Aan de Algarve staan de ooievaars op het strand te kokhalzen, omdat ze stukken plastic voor vette wormen aanzien. Er wordt nu gezocht naar een mogelijke link met de vergrijzing.

Wat ik maar niet begrijp, is waarom elk huishouden niet van meet af aan uitgerust is met een hydraulische plasticpers. Ik bedoel: drie petflessen en je plastic(!) pedaalemmerzak is weer vol. Flikker die rommel in genoemde pers en je hebt per week per huisgezin één compacte petpil. Die petpatronen schiet je vervolgens bij Slochteren onder de grond en je kunt er weer huizen bovenop bouwen.
Of je gebruikt die pillen als grondstof voor de industriële 3D printer. Om er huizen van te printen, of zeilboten…
Hè?
Zeezeilboten, ja. Haha! Alles beter, dunkt me, dan wat er nu gebeurt: er visvoer van maken, of vogelzaad.

Dit vind je misschien ook leuk...