Jezus´ terugkeer op aarde

Groot nieuws! Jezus komt terug!
Nou heeft CMTV wel vaker sensatieonderwerpen op het tv-journaal, dus ik pakte de afstandsbediening en schakelde over naar RTP, de publieke zender. Aber… wie schetst mijn verbazing dat ik ook daar het licht zag — het hemelse licht: Jezus komt!
Een trillend stipje aan die lichte hemel gold als visueel bewijs. Jezus, het zal toch niet wáár zijn?

En inderdaad — nu wist ik het ook wel weer — één of twee dagen eerder had de voorzitter zelf het vliegtuig naar Brazilië gepakt, teneinde aldaar de hemelvaart sámen met Jezus aan te vatten. Een jaar of vijf geleden was Jezus nog het water van de Taag overgelopen, van Seixal naar Alvalade, hetgeen door diezelfde voorzitter, de op één na belangrijkste man van Portugal, destijds nog beschouwd werd als…

Hè? Een wonder?

Nee, man, als hoogverraad! Maar ja, toen de huidige trainer die Benfica naar de eerste plaats op de ranglijst had geloodst, na de hervatting van de competitie (zonder publiek) zijn naam eer begon aan te doen, kon hij een schop onder zijn hol krijgen.
Van Bruno Lage werd ´t alras Bruno Lager, totdat FC Porto vorige week tot nieuwe landskampioen gekroond kon worden.
Dus, het “hoogverraad” van Sjors “Judas” Jezus vijf jaar geleden, door destijds van Benfica naar aartsvijand Sporting over te lopen, was opeens vergeven en vergeten, te meer daar hij — in Rio de Janeiro inmiddels — het plaatselijke Flamengo in een jaar tijds naar vijf(!) titels had… eh, opgewekt.

Dus, de voorzitter, met een jaarsalaris voor Jezus in zijn kontzak, pakte een plane naar Rio. Merkwaardig genoeg bleek Jezus voor drie-miljoen-per-jaar-schoon reeds bereid tot een hemelvaart met de voorzitter, alsmede tot contractbreuk, omdat hij net in juni — nog geen maand geleden dus — enthousiast voor een jaar had bijgetekend bij Flamengo. Dus ik heb wel ongeveer op mijn lodderige netvlies op welk niveau het Braziliaanse geloof in Jezus zich op dit moment bevindt — beneden NAP.
Naar verluidt is er al een groot kruis voor hem opgericht — een stukje bóven NAP, op de Kegelberg, vlak buiten de stadsmuren

Afijn, de terugkeer van Jezus deze week was met nog meer gekte omgeven dan die van de Paus een paar jaar geleden. Okay, de laatste wordt beschouwd als de Vervanger van de Verlosser, dus zijn terugkeer naar Fátima was misschien als generale repetitie bedoeld. Naar verluidt kon de Paus toen nog niet eens een deuk in een pakje boter schoppen, dus ik kan me ergens wel voorstellen dat men dan een lichte voorkeur ontwikkelt voor de enige echte Zaligmaker, om het goede voorbeeld te geven aan onze herdertjes… eh, jongens, die opeens niet alleen meer bij nachte, maar tevens op klaarlichte dag in het veld lagen, nog vóórdat de bal één omwenteling gemaakt had. Alsof ze Lazarus waren, werd er gefluisterd.

Misschien dat een flinke schop onder de kloten van Jezus ze uit hun schijndood(?) kan doen opstaan. Want, naar verluidt gaat er een heilzame werking uit van Zijn aanraking.

Jezus redt?

Ja, dáág, je zus! Eerst zien… dan geloven!

Dit vind je misschien ook leuk...