Domme(!) pech, deel 3

Ik wil u verder niet gaan lopen vervelen met de onvermijdelijke burocratie, afgeleid van het Portugese woord burro (=ezel)…

Dat onze vaste flat-bed indiaan uit Mértola bijvoorbeeld na vijf(!) uur (al) kwam opdagen, lag niet zozeer aan ons vaste mannetje, maar aan de verzekering, kreeg ik de verzekering. Ik had in het eerste uur een drietal(!) malen gebeld (via het toestel van Pedro dus) teneinde de jongens en meisjes van de alarmcentrale op het hart te drukken dat we toch echt op een héél gevaarlijk punt stonden, zo vlak achter een heuveltop in de donkere nacht alsmede de stromende regen, en dat ze dus echt wel héél snel op de proppen moesten komen met een flat-bed wagen, mede omdat de heren van de Guardia Civil niet bijster in hun nopjes oogden onder de gegeven omstandigheden.

Na bijna twee(!) uur belde ik maar eens met Gilberto, onze vaste flat-bed man, bij wien ik – zoals de vaste lezers van dit Volvoforum wel weten – inmiddels een knipkaart heb lopen. Hij vertelde me dat hij nog geen opdracht had gekregen van mijn verzekering.
Dus, nóg maar weer eens contact gezocht…
Aha, dat internationale gevalletje, ja! Waar meneer dan precies stónd!?
De bek viel me open, waardoor onmiddellijk een kuub hemelwater naar binnen sloeg. Aldus verkwikt en gelaafd, kafferde ik de verzekering uit, met de verzekering dat… ik dat al drie(!) keer had uitgelegd, ja!
Een half uurtje later belde Gilberto; hij had opdracht. Jawel!
[zucht]

Mijn aansprakelijkheidsverzekering ging dit gevalletje never en nooit niet dekken natuurlijk, dat snapte ik ook wel. De heren van de Guardia Civil drukten me daarom op het hart dat ik mijn maatschappij moest vragen, met hen contact te zoeken in verband met het proces-verbaal en de aanverwante kleurenfoto’s, omdat “hun” Seguro de Carreteras – een soort waarborgfonds der Spaanse autowegen – wellicht aansprakelijk te houden viel.
Antwoord van mijn verzekering: “U treft geen schuld, dus… no case!”
Haha, ze hebben natuurlijk gelijk, maar ik had gehoopt dat ze me wat werk uit handen zouden kunnen nemen.
Welnu, dat kúnnen ze wel, maar dat wíllen ze niet!
Kortom, deze jongen moet zijn Spaans weer een beetje gaan lopen ophalen…

Dit vind je misschien ook leuk...