Brandend zand en nergens wa-ha-ter

Gisterenmiddag doemde er opeens een enorme regenwolk op boven de heuvels genezijde Rio. Dus ik maakte me de borst al nat met het laatste restje water in het stuwmeer achter ons huis en vol verwachting klopte mijn hart.

Wat denk je?

De ‘regenwolk’ blijkt een stofwolk, met zand uit de Sahara.
Nou komt dat vaker voor, zand uit de Sahara, maar meestal gepaard met regen – De Grote Vergeler. Dan hebben na afloop alle auto’s dezelfde kleur.
Maar nu we heel goed regen kunnen gebruiken … lou loene!

Ramen en deuren gesloten, en kinderen, bejaarden en mensen-met-allergie tot vrijdag binnen houden, zo luidt de weerswaarschuwing. En zij die zich buiten wagen … máscara (=mondkapje) voor.

Midden op de dag viel er een onheilspellend geel licht door de ramen naar binnen. Nooit eerder meegemaakt. De laatste dag? vroeg ik me even angstig af. Maar nee. We hebben de weersvoorspelling tot vrijdag, gelukkig. Valt mee.

Dit vind je misschien ook leuk...