Bloedneus

Wat zullen die martelaars raar op hun neus kijken, wanneer er in het hiernamaals geen 72 maagden met zaadvragende ogen en gespreide beentjes hunkerend op hen liggen te wachten, maar in plaats daarvan er een schaaltje maagdelijke (lees: onrijpe) druiven klaarstaat… Vertaalfoutje, bedankt!
Hoewel, op hun neus kijken? Welke neus, kun je je afvragen; die ligt nog in de vertrekhal, in – pak ‘m beet – 72 stukjes…
Het is trouwens droevig gesteld met wat moslims over de koran weten! Dat verschilt niet bijster van de bijbelvastheid van de gemiddelde christen, vrees ik.
Persoonlijk heb ik trouwens wat moeite met dat hele concept van “leven na de dood” van beide bijgeloofsrichtingen. Dat moet wel een onwaarschijnlijk megalomane geest geweest zijn die dat idee aan de dito man gebracht heeft – zo van: “Dat kán toch niet waar zijn, dat zo’n geweldige gozert als ik straks dóód is, na zijn dood! Mijn hond… nou goed, maar IK…!?”
Afijn, mensen willen bedonderd worden. Anders bedonderen ze zichzelf wel.
Wat ik me trouwens afvraag… Rekenen vrouwelijke martelaars – hoe heet dat? martelaresjes? – ook op een kudde te likken maagden? Of zijn ‘t in dat geval 72 afgelikte chippendales?

Dit vind je misschien ook leuk...